Jablkové taštičky INGREDIENCIE na taštičky 150 g jemného tvarohu 50 g celozrnnej špaldovej múky 15 g kokosovej múky 1 vajíčko ½ ČL škorice troška stévie na náplň stredne veľké jablko 15 g hrozienok 15 g vlašských orechov ½ ČL škorice na potretie 1 vajíčko POSTUP Z tvarohu, múk, vajíčka, škorice a stévie vypracujeme cesto....
Mrkvovo-tekvicový koláčik s karamelizovanými orechmi INGREDIENCIE na cesto 150 g mrkvy 150 g tekvicového pyré 2 vajíčka 50 g celozrnnej špaldovej múky 75 ml vody sladidlo podľa chuti (stévia) 1 ČL prášku do pečiva na krém 350 g jemného tvarohu šťava z polovice citróna sladidlo podľa chuti (flavdrops) na posýpku 50 g vlašských orechov 10 g kokosového oleja...
Slivkové gule INGREDIENCIE 250 g hrudkového tvarohu 50 g ovsenej múky (rozmixované vločky) 50 g špaldovej krupice sladidlo podľa chuti (stévia) 13 ks sliviek POSTUP Tvaroh popučíme vidličkou a roztlačíme najväčšie hrudky. Ďalej pridáme rozmixované vločky, špaldovú krupicu a sladidlo podľa chuti. Ak cesto nedrží pokope môžeme priliať trošku vody. Z cesta tvarujeme „placky“, do ktorých vložíme...
Batátové šúľance INGREDIENCIE 150 g batátov 150 g celozrnnej múky + na pomúčenie 1 vajíčko troška stévie POSTUP Batáty ošúpeme a uvaríme domäkka. Následne ich nahrubo nastrúhame alebo pretlačíme a zmiešame s múkou, vajíčkom a stéviou. Cesto necháme v chladničke odstáť približne pol hodiny. Na pomúčenej doske z cesta tvarujeme šúľance, ktoré varíme vo vriacej vode, až dokiaľ nevyplávajú na hladinu. Podávame ich...
Nadýchaný proteínový trhanec INGREDIENCIE 40 g celozrnnej špaldovej múky ½ odmerky vanilkového proteínu 1 vajíčko 80-100 ml mlieka (podľa konzistencie) sladidlo podľa chuti (stévia) ½ ČL škorice ½ ČL kypriaceho prášku 10 g sušených hrozienok POSTUP Žĺtko rozšľaháme s mliekom, prisypeme múku, proteín, škoricu, kypriaci prášok a sladidlo podľa chuti. Mali by sme dosiahnuť...
Šošovicové kari INGREDIENCIE 150 g červenej šošovice 200 ml kokosového mlieka (použila som light) ¼ ČL kajenskej papriky 1 ČL kurkumy 1 a ½ ČL kari korenia soľ podľa chuti čerstvý koriander POSTUP Červenú šošovicu dôkladne prepáchneme pod studenou vodou. Následne ju uvaríme domäkka v približne 400 ml vody (môžeme pridať aj viac, záleží ako prudko...
PRAVDA O TUKOCH Jednou z najškodlivejších informácií, ktoré sa odjakživa šíria medzi verejnosťou, je nebezpečenstvo konzumácie tuku. Ibaže, v strave nie je nič čierne alebo biele. Či je tuk pre nás dobrý alebo zlý závisí od rôznych iných faktorov. Od toho, aký tuk, kedy a ako ho používame, ale aj na tom, čo sa stále prehliada, a to je adaptácia tela....
Sacharidové vlny Čo sú to vlastne sacharidové vlny? ide o stravu s vyšším podielom bielkovín, optimálnym podielom tukov a meniacou sa hladinou sacharidov (či, ak chcete, uhľohydrátov/cukrov). Tento stravovací režim je teda postavený na tom, že každý deň v týždni prijmete iné množstvo sacharidov Najprv extrémne nízke, potom vyššie, až skončíte s vysokým príjmom Keby ste si nakreslili na časovej osi graf...
Prerušované hladovanie Intermittent fasting Čo je prerušované hladovanie? Prerušované hladovanie je označenie takého stravovania, pri ktorom sa striedajú periódy hladovania s periódami jedenia. IF nehovorí nič o konkrétnych jedlách, ktoré by sme mali jesť, len o čase, kedy by sme mali jesť. Nie je to preto „diéta“ v konvenčnom zmysle. Viac sa hodí označenie „stravovacia schéma“ či „stravovací model“....
Celozrnné halušky s ricottou INGREDIENCIE na halušky 150 g celozrnnej špaldovej múky 1 malé vajíčko 150 ml vody (podľa potreby) troška soli na krém 200 g ricotty trocha mlieka/jogurtu na zriedenie soľ mleté čierne korenie jarná cibuľka šunka POSTUP Najskôr pripravíme halušky. Múku s trochou soli zmiešame s vajíčkom a podľa hustoty cesta prilievame vodu. Nemalo by...