Celozrnné halušky s ricottou
INGREDIENCIE
na halušky
- 150 g celozrnnej špaldovej múky
- 1 malé vajíčko
- 150 ml vody (podľa potreby)
- troška soli
na krém
- 200 g ricotty
- trocha mlieka/jogurtu na zriedenie
- soľ
- mleté čierne korenie
- jarná cibuľka
- šunka
POSTUP
- Najskôr pripravíme halušky. Múku s trochou soli zmiešame s vajíčkom a podľa hustoty cesta prilievame vodu. Nemalo by byť ani príliš riedke ani husté. Cez haluškovač pretláčame cesto do vriacej osolenej vody. Varíme ich len chvíľku, dokiaľ nevyplávajú na hladinu. Potom ich scedíme a pripravíme si ricottovým krém. Ten pripravíme tak, že ricottu vymiešame s troškou mlieka, ochutíme soľou, korením a jarnou cibuľkou. Halušky podávame s krémom, opečenou šunkou (na troške olivového oleja na panvici) a jarnou cibuľkou.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2
- Kalórie: 430
- Bielkoviny: 30 g
Sacharidy: 60 g ( z toho vláknina 5 g)
- Tuky: 8 g
Viac inšpirácie a chutné jedlá nájdete u Simonky :), stačí sa pridať na jej instagram .
Autor – Simona Malková