Tak toto som ja

Barbora

Zakladateľka projektu
Ahojte! Moje meno je Barbora Gamanová. Pred piatimi rokmi som si prešla extrémnou premenou - schudla som 43 kg. Som zakladateľka projektu www.chudnutie-zdravastrava.sk a radím ľudom ako efektívne schudnúť, a zároveň ako si novú váhu dlhodobo udržať.

Gaštanové lievance posypané mandľami

Keď sa snažíš zdravšie stravovať tak určite z času na čas máš potrebu v kuchyni experimentovať že ? napríklad ako ja dnes, snažila som sa vytvoriť lievance z gaštanovej muky, a náhodou sa mi veeeelmi podarili a to sa nejdem vychvaľovať ale naozaj boli úplne nadýchané a výborne, ved musíte ich vyskúšať aj vy. ingrediencie :  100g gaštanová múka  2 vajíčka 15g...

Bezlepkové lievančeky ochutené agáve sirupom

Ako si vychutnať najlepšie raňajky na svete ? Tak že sú zdravé a nášmu telu prospievajú  🙂 treba si zvoliť kvalitné potraviny a naše telo sa nám odvďačí ;)) poďme na recept ! ingrediencie : 100g bezlepkovej múčnej zmesi na pečenie  2 vajíčka 1 kl. vanilkový extrakt 2 lyžice vanilkový eritrit  ryžové mlieko 1 lyžička kokosového oleja   Na ozdobenie : kakaový...

Fit ovsené marokánky

Vááááááu, tak tieto boli fakt bomba, musíte ich vyskúšať 🙂 perfektné sa hodia ku kávičke alebo k čaju. INGREDIENCIE : 100g jemných ovsených vločiek 50g celozrnnej špaldovej múky 150g sušeného ovocia (slivky, marhule, jablká, brusnice..) 50g orechov (vlašské, mandle, lieskovce..) 300ml mlieka 1 odmerka proteínu ( iswari ) 20g kokosového oleja 40g kokosového sirupu  20g kvalitnej...

Kedy a ako začať športovať?

Začať so športom alebo aktívnym pohybom je naozaj možné v každom veku. Dôležité je len vybrať ten správny druh pohybu. Kto sa veľmi dlho nehýbal a zrazu by zaradil ťažký fyzický tréning, tak by si naozaj mohol ublížiť. Vždy musí platiť, že aktivita musí byť pestrá, pričom jednostrannosť a nadmernosť škodí. Ak si neviete vybrať pohybovú aktivitu pre...

Proteínová mliečna ryža

Proteínová mliečna ryža INGREDIENCIE 60g guľatozrnnej ryže 100ml vody 200ml mlieka 1 odmerka  ryžového proteínu ( ja som použila iswari ) 1 ČL škorice agáve sirup podla chuti POSTUP Ryžu premyjeme, zalejeme vodou a dáme ju variť. Pred dovarením ju zalejeme 100ml mlieka a varíme, až dokiaľ ryža takmer všetko nevsiakne. Zvyšných 100ml mlieka rozmiešame s odmerkou proteínu...

Sušené ovocie Áno, či nie?

Sušenie je jednou z najjednoduchších a najprirodzenejších metód konzervovania ovocia. Vplyvom tepla sa koncentrácia niektorých látok zvyšuje, iných, naopak, znižuje, či úplne stráca. Rôzne zdroje uvádzajú rozličné informácie a prikláňajú sa k rôznym záverom. Mnohí nutriční poradcovia považujú sušené ovocie za zdravý snacking, kým iní ho považujú za obdobu sladkých cukríkov. Aká je teda pravda o sušenom ovocí? Je sušené ovocie zdravé či nezdravé...

Bezlepkové fazuľové brownies

Za tento recept ďakujeme Simonke, a môžeme sa tešiť každý týždeň na niečo nové 🙂 INGREDIENCIE 1 konzerva červených fazúľ (240g) 1 zrelý banán (130g) 1 vajce 20 g kakaa ( použila od od značky iswari ) 1 odmerka čokoládového proteínu 1 ČL prášku do pečiva 100 ml vody sladidlo podla chuti ja som použila kokosový sirup (...

Rybičková nátierka a domáci chlebík ANIFITT

Recept na chlebík Príprava: 500 g múčnej zmesi vysypeme do veľkej misy na miešanie, potom pridáme 400 ml teplej vody. Vypracujeme vláčne cesto. S cestom pracujeme dovtedy, kým sa neoddelí od bokov misy. Potom cesto pomúčime, zakryjeme a necháme vykysnúť asi hodinu. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske prepracujeme a dáme do ohňovzdornej misy s papierom na pečenie alebo do formy na pečenie chleba, zakryjeme a necháme ešte podkysnúť...

Tajomstvo guľatého zadku

Viacerých z nás, najmä ženy trápi naše pozadie, ktoré mnohokrát nespĺňa naše požiadavky a nevyzerá tak ako by sme si prijali. Nebudeme si klamať ale pevný zadok získame len poctivým cvičením. Preto dávam do pozornosti špeciálne tvarovacie cviky, ktoré zaručene pravidelným posilňovaním pomôžu a v lete sa budete pýšiť krásnym pozadím. Nie je pochýb o tom, že pevnosť zadku a krásnych kriviek...

Gaštany a ich zázračné učinky

Gaštany – ako ovocie – patria do skupiny bukovitých stromov. Rozlišujeme divé (nejedlé) a jedlé gaštany. Divé gaštany sú známe v prvom rade ako okrasný strom. Tento strom je krásnym doplnkom mnohých záhrad, parkov a lesov. Pre väčšinu z nás je najzaujímavejší samotný plod, z ktorého sa vyrábajú rôzne ozdoby a dekorácie, jeho ozajstná sila sa však ukrýva v jeho kôre. Obsahuje totiž...