Višňovo-maková torta bez múky

 

INGREDIENCIE

na cesto

  • 120g mletého maku
  • 2 vajíčka
  • 1 bielok
  • 140g gréckeho jogurtu
  • 100ml vody
  • agáve sirup ( iswari )
  • 50g višní (použili sme zavárané)

 

na vrchnú vrstvu :

 POSTUP

Mletý mak zmiešame so žĺtkami, gréckym jogurtom, vodou a sladidlom podľa chuti. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do cesta. Na záver vmiešame vykôstkované višne. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 20cm) a pečieme približne 30 minút pri teplote 180°C. Zatiaľ tyčovým mixérom rozmixujeme višne aj s kompótovou šťavou. Vmiešame pudingový prášok, prípadne dosladíme a uvaríme do zhustnutia. Pudingovú zmes natrieme na upečený koláč a necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním môžeme koláč ešte ozdobiť roztopenou čokoládou.

 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

(na 1 kúsok, celý koláč rozkrájame na 10 častí)

Kalórie: 108

Bielkoviny: 6g

Sacharidy: 9g

Tuky: 6g

Viac inšpirácie a chutné jedlá nájdete u Simonky :), stačí sa pridať na jej instagram . 

Autor – Simona Malková
  • Nevieš ako schudnúť ? Chceš konečne a natrvalo zmeniť svoje telo ? Ja sama som zhodila 43 kíl, viem ako sa cítiš ! čítaj viac… 
  • Svoj jedálniček na mieru si môžeš objednať tu .

 

 

Barbora
Barbora
Moje meno je Barbora Gamanová. Riadim sa heslom: Meníme životy k lepšiemu. RÝCHLO - ĽAHKO - EFEKTÍVNE. Prečítaj si o mne celý príbeh!
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.