Mletý mak zmiešame so žĺtkami, gréckym jogurtom, vodou a sladidlom podľa chuti. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do cesta. Na záver vmiešame vykôstkované višne. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 20cm) a pečieme približne 30 minút pri teplote 180°C. Zatiaľ tyčovým mixérom rozmixujeme višne aj s kompótovou šťavou. Vmiešame pudingový prášok, prípadne dosladíme a uvaríme do zhustnutia. Pudingovú zmes natrieme na upečený koláč a necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním môžeme koláč ešte ozdobiť roztopenou čokoládou.
Kalórie: 108
Bielkoviny: 6g
Sacharidy: 9g
Tuky: 6g
Viac inšpirácie a chutné jedlá nájdete u Simonky :), stačí sa pridať na jej instagram .