Tipy na rýchle, chutné a zdravé obedy.

Exotický obed

Základom tohto receptu je špenát nabitý vitamínmi a morčacie prsia plné kvalitných bielkovín. Spolu s mangomfellada syrom tvoria neodolateľnú chuť a skvelú kombináciu slanej, sladkej, a kyslej chuti. Výhodou je hlavne jednoduchá a rýchla príprava. Prajem pekné varenie a vychutnávanie tohto zdravého a výživného pokrmu! ?

Morčacie prsia na špenátovej podstielke a mangom a felladou

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 250 g morčacích pŕs
  • himalájska soľ, korenie, provensálske korenie
  • lyžica medu
  • šťava z jedného citróna

Šalát: ▫ 2 lyžice olivového oleja, ▫ 250 g baby špenátu, ▫ ½ manga, ▫ 100 g nízkotučnej fellady,      ▫ pár kvapiek citrónu, ▫ lyžička medu

Postup:

Morčacie prsia nakrájame, ochutíme a opečieme sprudka na olivovom oleji na vopred rozpálenej panvici. Medzitým si pripravíme šalát. Zmiešame listy baby špenátu spolu s nakrájaným mangom a fellada syrom. Do šalátu pridáme zálievku zmiešaním olivového oleja, citróna a lyžičky medu. Opečené morčacie prsia pridáme do šalátu a podávame.

Tip: Do šalátovej zálievky môžeme pridať i lyžičku dijonskej horčice, čím dosiahneme pikantnejšiu chuť.

 

 

Grilovaný losos losos s celozrnnými cestovinami a hrachovou omáčkou

Aj ty hľadáš ten pravý recept na lososa, ktorý by uspokojil tvoje oči, nos i chuťové poháriky? Nech sa páči!

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 150 g celozrnných cestovín
  • 2 filety kvalitného lososa
  • korenie na ryby
  • himalájska soľ
  • šťava z pol citróna
  • pár kvapiek olivového oleja
  • čerstvé bylinky podľa chuti

Hrachová omáčka:

▫ 250 g mrazeného hrášku,

▫ 200 ml zeleninového vývaru,

1 dcl 20% smotany na šľahanie

plátok masla

jarná cibuľka,

vetvička čerstvého tymianu,

trochu soli,

trochu cukru

 

Postup:

Do väčšieho hrnca dáme variť vodu, osolíme a celozrnné cestoviny uvaríme podľa návodu.

Hráškový krém pripravíme tak, že si v hrnci rozpustíme kúsok masla, na ktorom orestujeme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, pridáme vetvičku tymianu, trochu soli a cukru. Cukor necháme skaramelizovať. Potom pridáme hrášok, krátko restujeme a podlejeme zeleninovým vývarom. Varíme krátko, aby hrášok nestratil farbu. Prilejeme smotanu, prevaríme a rozmixujeme. (Ak chceme hladšiu konzistenciu, precedíme cez sitko.)

Filety z lososa ochutíme a opečemie na panvici, na troche olivového oleja z každej strany asi 2 minútky. Prajem dobrú chuť! ?

Vegánsky tofu-karfiolový zapekanec

Či už si vegánka, alebo máš chuť skúsiť obed bez živočíšnych produktov, práve si natrafila na skvelý tip ako navariť chutno a zdravo. Karfiol nám pomáha pri trávení a je bohatý na veľa vitamínov, ako napríklad A, B, E aj C. Obsahuje významné množstvo vápnika, železa a draslíka.  Poďme si teda dopriať vitamínovú bombu!

Čo budeme potrebovať na 3 porcie?

  • ½ karfiolu
  • ½ cibule
  • 50 g zelenej fazuľky
  • 50 g kukurice
  • 50 g cukety
  • 50 g mrkvy
  • 50 g bulguru
  • 250 g kvalitného paradajkového pretlaku
  • lyžičku karí, 2 lyžice olivového oleja, soľ, korenie
  • 100 g bieleho tofu

Ako budeme postupovať?

Najskôr si naparíme ružičky karfiolu. Nakrájame cibuľu, zelené fazuľky, mrkvu a cuketu. Na oleji opražíme najskôr cibuľu, potom pridáme ostatnú zeleninu. Osolíme a okoreníme. Keď bude zmes hotová, prilejeme pretlak, kukuricu a lyžičku karí. Do zmesi prisypeme bulgur, ktorý sme si uvarili podľa návodu. Varené karfiolové ružičky vložíme do zapekacej nádoby, vylejeme naň omáčku a posypeme nastrúhaným tofu. Zapekáme 20 minút na 200°.

 

 

Nevieš ako schudnúť ? Chceš konečne a natrvalo zmeniť svoje telo ? Ja sama som zhodila 43 kíl, viem ako sa cítiš ! čítaj viac… 

Svoj jedálniček na mieru si môžeš objednať tu .

Barbora
Barbora
Moje meno je Barbora Gamanová. Riadim sa heslom: Meníme životy k lepšiemu. RÝCHLO - ĽAHKO - EFEKTÍVNE. Prečítaj si o mne celý príbeh!
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.