Základom tohto receptu je špenát nabitý vitamínmi a morčacie prsia plné kvalitných bielkovín. Spolu s mangom a fellada syrom tvoria neodolateľnú chuť a skvelú kombináciu slanej, sladkej, a kyslej chuti. Výhodou je hlavne jednoduchá a rýchla príprava. Prajem pekné varenie a vychutnávanie tohto zdravého a výživného pokrmu! ?
Morčacie prsia na špenátovej podstielke a mangom a felladou
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
Šalát: ▫ 2 lyžice olivového oleja, ▫ 250 g baby špenátu, ▫ ½ manga, ▫ 100 g nízkotučnej fellady, ▫ pár kvapiek citrónu, ▫ lyžička medu
Postup:
Morčacie prsia nakrájame, ochutíme a opečieme sprudka na olivovom oleji na vopred rozpálenej panvici. Medzitým si pripravíme šalát. Zmiešame listy baby špenátu spolu s nakrájaným mangom a fellada syrom. Do šalátu pridáme zálievku zmiešaním olivového oleja, citróna a lyžičky medu. Opečené morčacie prsia pridáme do šalátu a podávame.
Tip: Do šalátovej zálievky môžeme pridať i lyžičku dijonskej horčice, čím dosiahneme pikantnejšiu chuť.
Aj ty hľadáš ten pravý recept na lososa, ktorý by uspokojil tvoje oči, nos i chuťové poháriky? Nech sa páči!
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
Hrachová omáčka:
▫ 250 g mrazeného hrášku,
▫ 200 ml zeleninového vývaru,
1 dcl 20% smotany na šľahanie
plátok masla
jarná cibuľka,
vetvička čerstvého tymianu,
trochu soli,
trochu cukru
Postup:
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu, osolíme a celozrnné cestoviny uvaríme podľa návodu.
Hráškový krém pripravíme tak, že si v hrnci rozpustíme kúsok masla, na ktorom orestujeme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, pridáme vetvičku tymianu, trochu soli a cukru. Cukor necháme skaramelizovať. Potom pridáme hrášok, krátko restujeme a podlejeme zeleninovým vývarom. Varíme krátko, aby hrášok nestratil farbu. Prilejeme smotanu, prevaríme a rozmixujeme. (Ak chceme hladšiu konzistenciu, precedíme cez sitko.)
Filety z lososa ochutíme a opečemie na panvici, na troche olivového oleja z každej strany asi 2 minútky. Prajem dobrú chuť! ?
Či už si vegánka, alebo máš chuť skúsiť obed bez živočíšnych produktov, práve si natrafila na skvelý tip ako navariť chutno a zdravo. Karfiol nám pomáha pri trávení a je bohatý na veľa vitamínov, ako napríklad A, B, E aj C. Obsahuje významné množstvo vápnika, železa a draslíka. Poďme si teda dopriať vitamínovú bombu!
Čo budeme potrebovať na 3 porcie?
Ako budeme postupovať?
Najskôr si naparíme ružičky karfiolu. Nakrájame cibuľu, zelené fazuľky, mrkvu a cuketu. Na oleji opražíme najskôr cibuľu, potom pridáme ostatnú zeleninu. Osolíme a okoreníme. Keď bude zmes hotová, prilejeme pretlak, kukuricu a lyžičku karí. Do zmesi prisypeme bulgur, ktorý sme si uvarili podľa návodu. Varené karfiolové ružičky vložíme do zapekacej nádoby, vylejeme naň omáčku a posypeme nastrúhaným tofu. Zapekáme 20 minút na 200°.
Nevieš ako schudnúť ? Chceš konečne a natrvalo zmeniť svoje telo ? Ja sama som zhodila 43 kíl, viem ako sa cítiš ! čítaj viac…
Svoj jedálniček na mieru si môžeš objednať tu .