Tekvicové mafinky

Čo potrebujeme?

  • 1 šálka tekvice Hokkaido
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • štipka prášku do pečiva
  • štipka muškátového oriešku
  • ½ lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička škorice
  • 1 šálka + 1 lyžica ovsenej múky
  • 50 g rozdrvenej horkej čokolády

Rúru si predhrejeme na 180°

Postup:

Silikónové formičky na mufinky potrieme kokosovým olejom. V jednej nádobe zmiešame uvarenú tekvicu (ktorú rozmačkáme na kašu), med, vanilkový extrakt a vajcia. V druhej nádobe si zmiešame soľ, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, škoricu, muškátový oriešok a ovsenú múku. Suché ingrediencie zmiešame s mokrými a dobre to celé premiešame. Pridáme rozdrvenú čokoládu.

Môžeme ísť plniť mafinkové košíčky. Pečieme 16-18 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Ozdobiť to môžeme čokoládovými lupienkami.

Dobrú chuť!

 

Tekvicové mafinky a postup ako ich upiecť

Barbora
Barbora
Moje meno je Barbora Gamanová. Riadim sa heslom: Meníme životy k lepšiemu. RÝCHLO - ĽAHKO - EFEKTÍVNE. Prečítaj si o mne celý príbeh!
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.