Ingrediencie:
80 dkg bezgluténovej múčnej zmesi na pečenie AniFitt (môžeme obohatiť aj ovsenou múkou AniFitt)
15 dkg roztaveného kokosového tuku AniFitt
15 dkg eritritu AniFitt
0,5 l mlieka – u osôb s intoleranciou na laktózu rastlinné mlieko
7 g sušeného práškového droždia alebo 1 čerstvé droždie
zmiešané s 1 kávovou lyžičkou medu
Plnka:
4 PL taveného kokosového tuku AniFitt
30 dkg dusenej šunky
30 dkg strúhaného syra (rastlinného syra)
horčica, smotana alebo ketchup AniFitt – na potieranie
Príprava:
Vo vlažnom mlieku s medom rozdrobíme droždie, ktoré prilejeme k ostatným surovinám a vypracujeme cesto. Dobre prepracované cesto zabalíme do fólie a necháme do druhého dňa v chlade, čiže dáme do chladničky na celú noc.
Cesto rozvaľkáme, vyvaľkáme, potrieme kečupom poukladáme naň dusenú šunku a strúhaný syr, potom pokropíme roztaveným kokosovým tukom, aby nebolo suché.
Potom cesto zavinieme a pokrájame na kolieska ľubovoľnej hrúbky. Kolieska poukladáme na plech s papierom na pečenie a v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov za 35 – 40 minút upečieme.
Tento recept z kysnutého cesta priamo z chladničky pripravujem rada preto, lebo cesto zamiesim večer, keď som už doma a mám čas, potom ho dám na noc do chladničky odležať. A na druhý deň cesto vyberiem z chladničky hodinu pred pripravou, vyklopim ho na plochu z umelej hmoty, aby sa cesto rozmrazilo a zakryjem ho kuchynskou utierkou. Následne ho vyvaľkám, nanesiem naň oblohu, cesto zaviniem a čerstvé domáce pizzové rolky AniFitt sú hotové za pár minút. Vyskúšajte si aj Vy!