Perníčkové donuty

INGREDIENCIE

na cesto:

  • 100g celozrnnej špaldovej múky
  • 1 ČL korenia do perníčkov
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 vajíčko
  • 20ml kokosového oleja Anifitt
  • 20ml agáve (iswari)  + stévia podľa chuti
  • 150-200ml mlieka (podľa konzistencie)

na polevu:

POSTUP

Múku zmiešame s korením do perníčkov, kypriacim práškom a stéviou. Vo vedľajšej miske rozšľaháme vajíčko s kokosovým olejom a agáve sirupom. Mokré suroviny vlejeme do suchých a prilejeme mlieko, aby sme dosiahli tekutej (no nie príliš riedkej) konzistencie. Cesto vlejeme do formy na donuty a pečieme približne 20 minút pri teplote 180°C.  Po vychladnutí donuty namáčame do polevy, ktorú sme si pripravili zmiešaním jogurtu, mlieka, sirupu a škorice. My sme ich ešte na ozdobu posypali kúskami škoricových sušienok.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 donut (z celkového množstva ich vyjde 6)

  • Kalórie: 121
  • Bielkoviny: 4g
  • Sacharidy: 16g
  • Tuky: 5g

Viac inšpirácie a chutné jedlá nájdete u Simonky :), stačí sa pridať na jej instagram . 

Autor – Simona Malková

Nevieš ako schudnúť ? Chceš konečne a natrvalo zmeniť svoje telo ? Ja sama som zhodila 43 kíl, viem ako sa cítiš ! čítaj viac… 

Svoj jedálniček na mieru si môžeš objednať tu .

Barbora
Barbora
Moje meno je Barbora Gamanová. Riadim sa heslom: Meníme životy k lepšiemu. RÝCHLO - ĽAHKO - EFEKTÍVNE. Prečítaj si o mne celý príbeh!
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.