Krémové rizoto s červenou repou

Krémové rizoto s červenou repou

 

 

INGREDIENCIE

  • 150 g ryže arborio
  • 120 g červenej repy
  • polovica stredne veľkej cibule
  • 100 ml bieleho vína
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 40 g parmezánu
  • 20 g masla
  • 1 ČL olivového oleja
  • na servírovanie: rukola, vlašské orechy, parmezán alebo kozí syr

 

POSTUP

Červenú repu musíme najskôr uvariť domäkka. Pre šetrenie času odporúčam kúpiť vákuovo balenú červenú repu, ktorá už je uvarená. Polovicu repy rozmixujeme s 2 lyžicami vývaru na pyré a zvyšnú polovicu nakrájame na malé kocky. Cibuľu nakrájanú nadrobno osmažíme dosklovita na olivovom oleji a malej lyžičke masla. Pridáme ryžu (nepremývame ju) a smažíme ďalšie 1-2 minútky. Následne prilejeme víno. Keď sa väčšina z neho vyparí, prilievame postupne po naberačkách zeleninový vývar. Keď ryža vsiakne jednu naberačku, prilejeme ďalšiu. Tento postup opakujeme, až pokým nie je ryža takmer mäkká. Potom pridáme pyré a kúsky repy, nastrúhaný parmezán a zvyšok masla. Podľa chuti dochutíme soľou a korením. Podávame teplé s čerstvou rukolou, vlašskými orechmi a syr.

 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

(na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú dve)

  • Kalórie: 501
  • Bielkoviny: 14 g
  • Sacharidy: 67 g (z toho vláknina 4 g)
  • Tuky: 17 g

 

 

Barbora
Barbora
Moje meno je Barbora Gamanová. Riadim sa heslom: Meníme životy k lepšiemu. RÝCHLO - ĽAHKO - EFEKTÍVNE. Prečítaj si o mne celý príbeh!
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.