Orechové maslá si v poslednej dobe získavajú čoraz väčšiu popularitu hlavne kvôli ich lahodnej chuti a obsiahnutým zdravým tukom. Nenasýtené mastné kyseliny ovplyvňujú našu náladu, dodávajú energiu a v neposlednom rade i regulujú váhu. Orechové maslá obsahujú množstvo dôležitých živín vrátane bielkovín, vitamínov, minerálnych látok, omega-3 a omega-6 esenciálnych mastných kyselín a vlákninu.
Práve kešu maslo je zdravá varianta orechového masielka s mononenasýtenými tukmi. V kešu sa vyskytuje železo, ktoré podporuje krvotvorbu, stimuluje rast u detí a termoreguláciu. Reč je o skvelo chutiacom a prirodzenom zdroji zdravých bielkovín, sacharidov a tukov vyrobených z pražených kešu orechov. Kešu orechy používané v kešu masle sú pražené pred tým než sú zomleté, aby kešu maslo malo lahodnú textúru a chuť. Hodvábna konzistencia, príjemne sladká chuť a bezkonkurenčný podiel orechov až 80%.
Pre srdce zdravé tuky v rámci kešu masla ho robia skvelou prísadou pre tých, ktorí sa snažia udržiavať vyváženú stravu. Maslo z kešu orechov je tiež ideálnym doplnkom pre aktívnych ľudí, pretože je prírodným zdrojom bielkovín a navyše je veľmi hustéé!
Benefity kešu masla:
Nutričné hodnoty na 100g:
Zloženie:
Kešu maslo v kuchyni:
Zdravá pochúťka z orieškového masla je jednoduchá na prípravu, zaženie chuť na sladké a nahradí obyčajné nie tak výživné maslo zo supermarketov. Maslo z kešu orechov je v kuchyni zdravou a veľmi obľúbenou surovinou.
Prirodzená sladká chuť bez pridaných cukrov, solí a tukov je vhodná do mnohých slaných a sladkých receptov. Masielko si môžete i natrieť na akýkoľvek druh pečiva alebo vmiešať do raňajkovej kaše. V kuchyni využijete maslo z kešu aj ako prísadu do rozličných jedál pripravovaných na panvici, či do koláčov. Kešu maslo je zároveň zdravým doplnkom pri diéte a po jeho konzumácií môžete zabudnúť na akékoľvek výčitky. Tým, že skvelo zasýti, vyhnete sa nechcenému prejedaniu. ? A preto som si pre vás pripravila tipy na chutné a rýchle dobroty s týmto revolučným masielkom. Nech sa páči.
Jablkový sendvič
Snáď najjednoduchší a veľmi chutný recept s kešu masielkom. Stačí ti jedno jablko, ktoré nakrájaš na hrubšie pásy. Na plátok jablka natrieš kešu maslo, môžeš ho posypať rôznymi semienkami, postrúhanou čokoládou (alebo podľa chuti a fantázie), prikryješ ďalším plátkom a opakuješ. Rýchla, zdravá a chutná pochúťka je na svete.
Smoothie s kešu maslom
Do mixéra vhodíme všetky ingredience a vymiešame na hladké smoothie. Na zdravie! ?
Banánové lahodné muffiny s čokoládou a kešu maslom
2 ks banán
Ako postupovať?
Rúru si predhrejte na 220° a plech na muffiny vyložte košíčkami. V miske rozpučte banány, pridajte med, jogurt a vajíčko. Vymixujte. Potom pridajte kešu maslo a vanilkový extrakt.
V inej miske zmiešajte suché suroviny – múku, škoricu, vínny kameň, sódu, soľ. Mokrú zmes postupne nalejte do suchej a vymiešajte na hladké cesto. Vmiešajte nasekanú čokoládu.
Cesto rozdeľte rovnomerne do košíčkov na muffiny, vložte do rúry a pečte 5 min. Potom teplotu znížte na 180° a pečte ďalších cca 15 min. Upečené muffiny nechajte vychladnúť. Bon appetite! ?