INGREDIENCIE
Pšeno prepláchneme striedavo pod horúcou a studenou vodou (zbavíme ho horkosti) a dáme variť do vody. Varíme ho úplne domäkka približne 20 minút. Po vyparení vody ešte prilejeme mlieko a získame kašovitú konzistenciu. Väčšiu polovicu kaki (150g) rozmixujeme spolu s vajíčkom, bielkom, jogurtom, citrónovou šťavou a vanilkovým extraktom. Do tejto zmesi vmiešame uvarené pšeno, kokos, kokosovú múku a stéviu podľa chuti. Cesto nalejeme do plechu (rozmer 20x20cm) vystlaného papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C približne 50-60 minút dozlata. Podávame potreté džemom podľa chuti a posypané kokosom.
NUTRIČNÉ HODNOTY
na 1 kúsok, z celkového množstva vyjde 9 kusov
Viac inšpirácie a chutné jedlá nájdete u Simonky :), stačí sa pridať na jej instagram .