Slaný batátový koláč

Slaný batátový koláč

INGREDIENCIE

  • 300 g sladkých zemiakov
  • 4 vajíčka
  • 100 g mozzarelly
  • 100 g šunky
  • 30 g parmezánu
  • 60 g baby špenátu
  • 1 malá cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL provensálskych bylín
  • 1 ČL olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie

POSTUP

Batáty ošúpeme a nakrájame/nastrúhame na tenké kolieska. Zapekaciu misu (priemer 24cm) vymastíme a naukladáme do nej kolieska batátov, aj viacero vrstiev nech sa prekrývajú. Dáme ich piecť na 20 minút pri teplote 180°C. Na olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku. Po chvíli pridáme na kocky nakrájanú šunku a pretlačený cesnak. Ďalej pridáme špenát, odstavíme z plameňa a prikryjeme pokrievkou (špenát sa zatiaľ sparí a zmäkne).  Zatiaľ v miske rozmiešame vajíčka, pridáme nastrúhanú mozzarellu a šunkovo-špenátovú zmes. Dochutíme bylinkami, soľou a korením. Zamiešame a nalejeme na predpečené batáty. Zastrúhame parmezánom a pečieme dozlatista pri teplote 180°C.

 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 kúsok, celý koláč nakrájame na 8 častí

Kalórie: 153

Bielkoviny: 10 g

Sacharidy: 11 g

Tuky: 6 g

Viac inšpirácie a chutné jedlá nájdete u Simonky :), stačí sa pridať na jej instagram . 

Autor – Simona Malková

NEPREHLIADNI NOVINKU NA WEBE – TRÉNINGOVÝ PLÁN NA DOMA + JEDÁLNIČEK A VIDEO LEN ZA 9,99 €

 

Barbora
Barbora
Moje meno je Barbora Gamanová. Riadim sa heslom: Meníme životy k lepšiemu. RÝCHLO - ĽAHKO - EFEKTÍVNE. Prečítaj si o mne celý príbeh!
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.