Marhule obsahujú toľko prospešných látok, že sa o nich hovorí ako o ovocí zdravia. Obsahujú vysoký obsah vitamínu C, ktorý posilňuje imunitu a priaznivo ovplyvňuje činnosť srdca. Na správnu funkciu nervovej sústavy dohliada thiamín. Ďalší z radu vitamínu B je kyselina pantoténová. Jej nedostatok môže spôsobovať depresiu, zlé trávenie a vredy. Oranžová farba naznačuje veľké množstvo beta-karoténu, ktorý dodáva telu pigment a zároveň je významným antioxidantom účinným v prevencii proti nádorovým ochoreniam. Patrí im popredné miesto medzi potravinovými zdrojmi železa. Veľmi výrazne zlepšujú krvotvorbu a blahodarne pôsobia i na krvný obeh. Prekvapivé možno je, že sušené plody majú železa viac ako čerstvé. stačilo už o marhulkách poďme na receptík :)!
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok (celý koláč rozkrájame na 10 častí)
Kalórie: 50
Bielkoviny: 2 g
Sacharidy: 8 g (z toho vláknina 1 g)
Tuky: 1 g
Viac inšpirácie a chutné jedlá nájdete u Simonky :), stačí sa pridať na jej instagram .
credit : https://plnielanu.zoznam.sk/c/1073/marhule-nepodcenujte-privedu-vas-k-lepsej-postave-i-mladsej-pleti