Šošovicové kari

Šošovicové kari

INGREDIENCIE

  • 150 g červenej šošovice
  • 200 ml kokosového mlieka (použila som light)
  • ¼ ČL kajenskej papriky
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 a ½ ČL kari korenia
  • soľ podľa chuti
  • čerstvý koriander

 

POSTUP

Červenú šošovicu dôkladne prepáchneme pod studenou vodou. Následne ju uvaríme domäkka v približne 400 ml vody (môžeme pridať aj viac, záleží ako prudko ju varíme). Keď je šošovica mäkká, no je v nej ešte trocha vody, pridáme kokosové mlieko a premiešame. Ďalej pridáme kari, kurkumu, kajenskú papriku a soľ. Ak máme radi pikantnejšie, môžeme korenín pridať aj viac. Necháme prevrieť a na záver pridáme trochu nasekaného koriandru. Ihneď podávame, najlepšie s ryžou.

 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

( na 2 porcie)

  • Kalórie: 393
  • Bielkoviny: 21 g
  • Sacharidy: 40 g
    Tuky: 14 g

Viac inšpirácie a chutné jedlá nájdete u Simonky :), stačí sa pridať na jej instagram . 

Autor – Simona Malková

NEPREHLIADNI NOVINKU NA WEBE – TRÉNINGOVÝ PLÁN NA DOMA + JEDÁLNIČEK A VIDEO LEN ZA 14,99 €

 

 

Barbora

Barbora

Moje meno je Barbora Gamanová. Riadim sa heslom: Meníme životy k lepšiemu. RÝCHLO - ĽAHKO - EFEKTÍVNE. Prečítaj si o mne celý príbeh!

Komentáre

    Pridať komentár

    * Nezapomeňte na povinné pole.