Mrkvovo-tekvicový koláčik s karamelizovanými orechmi

Mrkvovo-tekvicový koláčik s karamelizovanými orechmi

INGREDIENCIE

na cesto

  • 150 g mrkvy
  • 150 g tekvicového pyré
  • 2 vajíčka
  • 50 g celozrnnej špaldovej múky
  • 75 ml vody
  • sladidlo podľa chuti (stévia)
  • 1 ČL prášku do pečiva

na krém

  • 350 g jemného tvarohu
  • šťava z polovice citróna
  • sladidlo podľa chuti (flavdrops)

na posýpku

  • 50 g vlašských orechov
  • 10 g kokosového oleja
  • 20 g trstinového cukru

 

POSTUP

Mrkvu nastrúhame najemno a zmiešame ju s tekvicovým pyré, vodou a žĺtkami. Ďalej pridáme múku, prášok do pečiva a sladidlo podľa chuti. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do cesta, prelejeme ho do tortovej formy a pečieme približne 25-30 minút pri teplote 180°C. Na krém spolu zmiešame všetky ingrediencie a natrieme ho na vychladnutý korpus. Kokosový olej a trstinový cukor roztopíme na panvici a pridáme nadrobno nasekané vlašské oriešky. Chvíľku opečieme do „karamelova“, necháme vychladnúť a nasypeme na vrch koláčika.

 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 10

  • Kalórie: 121
  • Bielkoviny: 7 g
  • Sacharidy: 11 g
  • Tuky: 6 g

Barbora

Barbora

Moje meno je Barbora Gamanová. Riadim sa heslom: Meníme životy k lepšiemu. RÝCHLO - ĽAHKO - EFEKTÍVNE. Prečítaj si o mne celý príbeh!

Komentáre

    Pridať komentár

    * Nezapomeňte na povinné pole.