Domáci špaldový chlebík s avokádovou nátierkou

Mnohí z nás majú obavy pustiť sa do pečenia domáceho chleba, lebo si myslia, že je to namáhavá a časovo náročná práca. V dnešnom uponáhľanom svete po dlhých hodinách strávených v práci často nemáme po večeroch čas, chuť ani energiu ani len pomyslieť na to, že by sme si upiekli chutný domáci chlebík. Povieme si: „Veď aj v obchode alebo v pekárni si môžeme predsa kúpiť už akýkoľvek druh chleba!“ Lebo je vraj vždy čerstvý.

Je to síce pravda, že kúpiť si chlieb môžeš kdekoľvek, ale zamysleli ste sa nad tým, aká je ich kvalita a čo všetko obsahujú? Určite sa už stalo aj u vás, že ste si kúpili váš obľúbený chlebík či iný druh pečiva, ktorý ale bol príliš suchý, tvrdý či nedopečený. Okrem toho v obchodoch a v pekárňach dostupné produkty obsahujú množstvo sacharidov a iných prísad, ktoré škodia nášmu zdraviu.

orias-zsomle1To však ani v najmenšej miere neplatí čo sa týka chleba a pečiva vyrobeného z múčnej zmesi na pečenie značky AniFitt. Tieto produkty vznikli preto, aby ste si mohli aj VY dopriať a vlastnoručne si upiecť chutné pečivo, rovnako ako tá moja rodina! Nemysli si, že s pečením budeš musieť stráviť dlhé hodiny! Je to omyl. Pomocou týchto produktov začneš novú éru v pečení chleba. Je to dobrý pocit, keď vlastnoručne vyčaruješ na váš jedáleňský stôl niečo vynikajúce a chutné, čím bude spokojná aj celá tvoja rodina, lebo im to bude nesmierne chutiť. A môžeš byť spokojná so sebou aj ty, urobila si totiž prvý krok k aktívnému životnému štýlu. V tomto Ti chcem ja pomôcť!

Múčne zmesi AniFitt obsahujú veľké množstvo vlákniny a bielkovín, vďaka tomu sa stáva zdravším aj chlieb upečený z nej a má priaznivé účinky na zdravie človeka. Práve vďaka je múčna zmes vhodná do jedálnička diabetikov, osôb s vysokým krvným tlakom a cholesterolom, aj osôb trpiacimi zápchou, ale aj  osôb na redukčnej diéte a vyznávačov zdravej výživy. Na každom balení múčnej zmesi AniFitt nájdeš recept na pečenie domáceho chleba. Nemusíš dokúpiť nič, lebo na vymiesenie cesta stačí pridať 4 dl teplej vody a postupovať podľa návodu uvedeného na obale. Ak všetko prísne dodržíš, veľmi ľahko a rýchlo sa ti podarí upiecť čerstvý a chutný domáci chlebík pre potešenie celej Tvojej rodiny.

 

Poďme už na ten receptík

                                                                                                                    Ingrediencie:
500 g múčnej zmesi na kysnuté cesto
400 ml vody

avokádová nátierka :

1 zrelé avokádo

1 lyžica olivový olej

soľ

Príprava chlebíku:

500 g múčnej zmesi vysypeme do veľkej misy na miešanie, potom pridáme 400 ml teplej vody. Vypracujeme vláčne cesto. S cestom pracujeme dovtedy, kým sa neoddelí od bokov misy. Potom cesto pomúčime, zakryjeme a necháme vykysnúť asi hodinu. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske prepracujeme a dáme do ohňovzdornej misy s papierom na pečenie alebo do formy na pečenie chleba, zakryjeme a necháme ešte podkysnúť ďalších 30 minút. Následne cesto dáme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov za 70 – 75 minút chlieb upečieme. Upečený chlieb vyberieme z formy, odstránime papier na pečenie a chlieb necháme vychladnúť, aby sa dal krájať.

príprava nátierky :

avokádo si prerežeme na polku, zbavíme sa kôstky a vylúpneme si ho do nádoby, kde pridáme lyžicu oleja + trošku soli a štipku čierneho korenia. V nádobe všetko dobre roztlačíme vidličkou na  kašičku a hotovú pomazánku natrieme na chlebík. Na záver môžeme posypať čiernym sezamom.

Nevieš ako schudnúť ? Chceš konečne a natrvalo zmeniť svoje telo ? Ja sama som zhodila 43 kíl, viem ako sa cítiš ! čítaj viac… 

Svoj jedálniček na mieru si môžeš objednať tu .

Barbora
Barbora
Moje meno je Barbora Gamanová. Riadim sa heslom: Meníme životy k lepšiemu. RÝCHLO - ĽAHKO - EFEKTÍVNE. Prečítaj si o mne celý príbeh!
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.