Najskôr pripravíme halušky. Múku s trochou soli zmiešame s vajíčkom a podľa hustoty cesta prilievame vodu. Nemalo by byť ani príliš riedke ani husté. Cez haluškovač pretláčame cesto do vriacej osolenej vody. Varíme ich len chvíľku, dokiaľ nevyplávajú na hladinu. Potom ich scedíme a pripravíme si ricottovým krém. Ten pripravíme tak, že ricottu vymiešame s troškou mlieka, ochutíme soľou, korením a jarnou cibuľkou. Halušky podávame s krémom, opečenou šunkou (na troške olivového oleja na panvici) a jarnou cibuľkou.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2
Kalórie: 430
Bielkoviny: 30 g
Sacharidy: 60 g ( z toho vláknina 5 g)
Tuky: 8 g
Viac inšpirácie a chutné jedlá nájdete u Simonky :), stačí sa pridať na jej instagram .
Komentáre