Bun Bo Nam Bo

Bun Bo Nam Bo

 

INGREDIENCIE

  • 1 väčšia mrkva
  • ½ šalátovej uhorky
  • ľadový šalát
  • čerstvá mäta a koriander
  • 30 g arašidov

na rezance:

  • 150 g ryžových rezancov
  • 1 lyžica jablčného/ryžového octa
  • 1,5 l vody

na mäso:

  • 300 g hovädzieho zadného
  • 1 lyžica rybacej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL olivového oleja
  • štipka mletého čierneho korenia
  • štipka soli

na omáčku:

  • 125 ml vriacej vody
  • 2 lyžice rybacej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL trstinového cukru
  • 1 PL jablčného/ryžového octu
  • šťava z ½ limety

POSTUP

Najskôr si pripravíme mäso. Hovädzie nakrájame ostrým nožom na čo najtenšie kúsky. V miske ho zmiešame s olejom, rybacou omáčkou, najemno nakrájaným cesnakom, korením a soľou. Mäso necháme odležať v chladničke, aspoň pol hodinu. Omáčku pripravíme tak, že vriacu vodu zmiešame s rybacou omáčkou, limetkovou šťavou, octom, cukrom a najemno nasekaným cesnakom. Zeleninu nakrájame na tenké prúžky (mrkvu môžeme aj na tenučké kolieska), bylinky nasekáme najemno a arašidy nasucho opražíme na panvici a nasekáme. Dáme variť vodu na rezance, pridáme do nej lyžicu octu a následne rezance, ktoré varíme len pár minút domäkka. Potom ich prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Na záver pripravíme mäsko, ktoré sprudka osmažíme na rozpálenej panvici 5-7 minút. Hotové jedlo servírujeme tak, že na spodok misky dáme rezance, na ne zeleninu (môžeme dať aj mungo klíčky), bylinky a osmažené mäsko. Posypeme arašidmi, zalejeme omáčkou a podávame.

 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

z celkového množstva vyjdu 2 porcie

( 1 porcia )

  • Kalórie: 622
  • Bielkoviny: 38 g
  • Sacharidy: 82 g
  • Tuky: 16 g

Viac inšpirácie a chutné jedlá nájdete u Simonky :), stačí sa pridať na jej instagram . 

Autor – Simona Malková

Nevieš ako schudnúť ? Chceš konečne a natrvalo zmeniť svoje telo ? Ja sama som zhodila 43 kíl, viem ako sa cítiš ! čítaj viac… 

Svoj jedálniček na mieru si môžeš objednať tu .

Všetky ingrediencie na vietnamskú špecialitku podla Simonky 🙂

Nakrájané mäso na malé kúsky

ingrediencie

pripravená zelenina na tenké kúsky

Barbora

Barbora

Moje meno je Barbora Gamanová. Riadim sa heslom: Meníme životy k lepšiemu. RÝCHLO - ĽAHKO - EFEKTÍVNE. Prečítaj si o mne celý príbeh!

Komentáre

    Pridať komentár

    * Nezapomeňte na povinné pole.